Banner

Intern Vertrouwens Persoon (IVP)

De kerk, als huis van God, zou een veilige plek moeten zijn en gelukkig ervaren veel mensen die veiligheid ook. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel.

Gelukkig is hier steeds meer aandacht voor, ook binnen de kerk, en dat is de reden dat de kerkenraad ook in onze gemeente een vertrouwenspersoon heeft aangesteld.

De IVP heeft twee taken:

  1. De IVP is het eerste aanspreekpunt voor mensen die misbruik willen melden, hun verhaal kwijt willen of signalen bespreekbaar willen maken. De IVP biedt een luisterend oor, kan adviseren over eventuele vervolgstappen en assisteren bij de doorverwijzing naar een eventuele hulpverlening of instantie.
    Ook wanneer je je als gemeentelid of ambtsdrager zorgen maakt om iemand anders die te maken heeft met misbruik, kun je bij de vertrouwenspersoon terecht.
  2. Het is de taak van de IVP om activiteiten te stimuleren en te ontwikkelen op het gebied van preventie van seksueel misbruik.

Als een (mogelijk) slachtoffer liever contact heeft met iemand van buiten onze gemeente, dan kan er ook contact worden opgenomen met het Meldpunt Misbruik.

Helaas is het tot nu toe nog niet mogelijk om contact op te nemen met een IVP binnen de classis. Daar wordt aan gewerkt.

Contactgegevens IVP CGK Nieuw-Balinge: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.